Wist u dat Paardenburg al ruim 300 jaar een belangrijke rol speelt in de horecageschiedenis van Ouderkerk aan de Amstel? De eerste horeca-activiteiten van dit pand zijn opgetekend in 1693. Er is helaas weinig bekend over de beginperiode, maar vermoedelijk is de eerste functie van Paardenburg een paarden wisselstation geweest. Indertijd was de route langs de Amstel een druk bezochte handelsweg, waar handelaars hun paarden lieten uitrusten en voedden. De welgestelde lieden streken zelf ook graag neer voor een versnapering en een overnachting. Zo groeide Paardenburg waarschijnlijk uit tot tapperij en herberg.

Uitbreiding
Vanaf 1801 begon Paardenburg evenementen aan te bieden, waardoor er naast reizigers ook recreanten over de vloer kwamen. Zo werden er roeiwedstrijden gehouden op de Amstel, met als startplaats Paardenburg. Bovendien werd de ‘IJsclub Nieuwer- en Ouder-Amstel’ opgericht, waardoor Paardenburg ook ’s winters recreanten trok.

The place to be
Vandaag de dag vervult Paardenburg nog steeds zijn historische rol als ontmoetingsplaats. Er vinden talloze evenementen, bruiloften en hospitality bijeenkomsten plaats, van zakelijke besprekingen tot informele etentjes. Gastvrijheid, genieten en mooie kwaliteitsproducten staan bij ons hoog in het vaandel. We doen er alles aan om uw bezoek gezellig en ongedwongen te laten zijn en u op uw wenken te bedienen. Door elke dag net dat stapje extra te zetten, maken we van iedere ontmoeting een bijzondere ervaring.