Ontmoeten – Inspireren – Genieten
Welkom bij Brasserie Paardenburg! Dé ontmoetingsplek voor ieder moment. Lekker eten en drinken én gastvrijheid staan voorop. Hiermee brengen wij mensen dagelijks bij elkaar om hen te inspireren, te laten genieten en bijzondere dingen te laten beleven.

Eindeloos Genieten aan de Amstel
Brasserie Paardenburg is dé plek voor een goed ontbijt, ontspannen lunch, zakelijk diner en een sprankelende avond met vrienden. Ervaar de eigentijdse en informele sfeer met een hoogwaardige service, die garant staat voor eindeloos genieten aan de Amstel!

Paardenburg: toen en nu
Wist u dat Paardenburg al ruim 300 jaar een belangrijke rol speelt in de horecageschiedenis van Ouderkerk aan de Amstel? De eerste horeca-activiteiten van dit pand zijn opgetekend in 1693. Er is helaas weinig bekend over de beginperiode, maar vermoedelijk is de eerste functie van Paardenburg een paarden wisselstation geweest. Indertijd was de route langs de Amstel een druk bezochte handelsweg, waar handelaars hun paarden lieten uitrusten en voedden. De welgestelde lieden streken zelf ook graag neer voor een versnapering en een overnachting. Zo groeide Paardenburg waarschijnlijk uit tot tapperij en herberg.

Lees meer over de historie >>